Hotel Seven One Seven - Amsterdam

Hotel Seven One Seven is een 5-sterren hotel gelegen in het hart van Amsterdam. Op loopafstand bevinden zich vele bekende bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis en de Westerkerk. Ook vlakbij is het Museumkwartier met het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. In deze wijk bevindt zich ook de concertzaal.
De Jordaan is een van de meest charmante en populaire wijken van Amsterdam met zijn vele gezellige cafés en restaurants.
In het prachtige Spiegelkwartier zijn veel kunstgalerijen en antiekliefhebbers zullen de vele antiekwinkels in deze buurt kunnen waarderen.

De twee grote suites aan de voorzijde hebben grote, hoge ramen en een schitterend uitzicht over de Prinsengracht. De zes ruime kamers en suites aan de achterzijde kijken uit op de patio en de kamer op de bovenste verdieping biedt een schitterend uitzicht op de Montelbaanstoren. Alle kamers en suites zijn voorzien van een Bang & Olufsen entertainment centre, boxspringmatrassen,, airconditioning, WIFI, minibar en kluis. Alle badkamers hebben een bad of douche en een apart toilet.

Het hotel heeft een mooi interieur en een elegante patio. Het achterste deel van het huis dateert uit de 17e eeuw en werd jarenlang bewoond door een rijke suikerhandelaar. Aan het begin van de 19e eeuw breidde hij het pand uit naar de Prinsengracht om zijn welvaart aan de Amsterdammers te tonen. Het achterhuis deed toen alleen nog dienst als suikermolen. Het gebouw heeft sindsdien meerdere bestemmingen gehad. Eind vorige eeuw werd het volledig gerestaureerd en opende het zijn deuren als Hotel Seven One Seven.

Het hotel beschikt zelf niet over een restaurant of bar maar biedt wel de mogelijkheid aan om te ontbijten. Het ontbijt wordt dan geserveerd op de hotelkamer of beneden in de Stravinsky Hall. In de zomer kun je buiten op de patio heerlijk ontbijten.
Gelukkig zijn er in de nabije omgeving van het hotel vele bars en restaurants te vinden.

Foto's @ Hotel Seven One Seven

Hoeveel sterren geef jij dit hotel?

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.