Home » Kruisherenhotel Maastricht

Kruisherenhotel - Maastricht

In een voormalig klooster en gotische kerk uit de 15e eeuw vind je het bijzondere 5- sterren Kruisherenhotel Maastricht. De internationaal bekende interieurontwerper Henk Vos en de wereldberoemde lichtkunstenaar Ingo Maurer waren samen verantwoordelijk voor de interieurinrichting van het hotel. Ze hebben een fascinerende verbinding tot stand gebracht tussen gotische details en designelementen. Het interessante contrast tussen oude en moderne architectuur is duidelijk zichtbaar.

De eigentijdse en comfortabele kamers in het Kruisherenhotel hebben stuk voor stuk een unieke sfeer. De hotelkamers zijn verdeeld over de voormalige gebouwen van het klooster, de poortwachterswoning en het moderne Casa Nova. Op de kamers vind je onder andere een flatscreen televisie, kluis, airconditioning en een minibar. Je slaapt in een 'Kruisheren' bed, dat speciaal is ontworpen door Henk Vos en Auping. Een kunstwerk en een persoonlijk gedicht geven elke kamer een weer iets unieks.

Voor een lunch of heerlijk diner kun je terecht in het restaurant. Of geniet van één van de goede wijnen uit de glazen wijnkelder van de Winebar Rouge & Blanc. Het terras van het hotel is gelegen aan het Kommelplein.
In de voormalige kerk vind je nu de receptie, lobby, drie moderne vergaderruimtes, een bibliotheek en een glazen lift.

De centrale ligging van het Kruisherenhotel is perfect als je het prachtige Maastricht wilt verkennen. Het gezellige Vrijthof met zijn terrassen is vlakbij, evenals diverse winkelstraten. Wanneer je via de Sint Servaasbrug de Maas oversteekt, kom je terecht in de hippe wijken Wyck en Céramique. Hier kun je het Bonnefantenmuseum bezoeken.

Op de mezzanine in de kerk kun je genieten van een uitgebreid ontbijt. Op deze bijzondere locatie wordt ook lunch en diner geserveerd. Dit betekent dat je onder het genot van culinaire verrassingen zowel het uitzicht op de prachtige wand- en plafondschilderingen als de glas-in-loodramen kunt bewonderen.

Foto's @ Kruisheren Hotel Maastricht

Hoeveel sterren geef jij dit hotel?

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.