Kruisherenhotel - Maastricht

Het met 5 sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De inrichting is een creatie van de internationaal geroemde interieurarchitect Henk Vos in samenwerking met internationale ontwerpers als Le Corbusier, Ingo Maurer en Philip Starck. De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven. Van de indrukwekkende entree tot het restaurant en luxe hotelkamer tot wijnbar. Het samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter.

De 60 moderne, comfortabele hotelkamers en suites zijn gelegen in het voormalige kloostergebouw, de poortwachterswoning en het eigentijdse ‘Casa Nova’. Geen enkele kamer of suite is hetzelfde. In combinatie met de eeuwenoude architectuur zorgt de inrichting voor een indrukwekkend en stijlvol contrast tussen heden en verleden.

Het Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.

De centrale ligging van het Kruisherenhotel is perfect als je het prachtige Maastricht wilt verkennen. Het gezellige Vrijthof met zijn terrassen is vlakbij, evenals diverse winkelstraten. Wanneer je via de Sint Servaasbrug de Maas oversteekt, kom je terecht in de hippe wijken Wyck en Céramique. Hier kun je het Bonnefantenmuseum bezoeken.

 

Foto's @ Kruisheren Hotel Maastricht

Hoeveel sterren geef jij dit hotel?

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.