Vakantie vieren in eigen land in de herfst

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 18:32

Een vakantie in het buitenland is voor veel mensen de ultieme manier van vakantie vieren. Er even helemaal uit zijn, genieten van mooi weer terwijl het in Nederland koud en guur is. Genieten van andere culturen. Maar Nederland heeft ook heel veel te bieden, ook in de herfst en winter. Prachtige natuur, variërend van bossen en heidevelden tot het heuvelland in Limburg en de uitgestrekte stranden aan de kust. Er zijn verschillende manieren om van een herfstvakantie in eigen land te genieten.

Een gezellig en betaalbaar hotel

Als je op zoek gaat naar een hotel voor een weekendje of een weekje weg dan hoeft dat lang niet altijd een 5 sterrenhotel te zijn. Er zijn genoeg goedkope hotels in alle Nederlandse provincies en regio’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een knus familiehotel in een Nederlandse badplaats. Of een leuk hotel waar je samen met de kinderen een weekend doorbrengt op één van de Waddeneilanden. Juist kleinere hotels blinken vaak uit in service en gastvrijheid. Vaak verwelkomen ze jaarlijks dezelfde gasten. Wil je verzekerd zijn van een kamer, boek dan ruim op tijd.

Fietsen in Nederland

Buitenlanders zijn er vaak nog steeds verbaasd over: Nederlanders die overal op de fiets naartoe gaan. Maar we fietsen niet alleen naar ons werk of naar de supermarkt. De fiets gaat ook mee op vakantie, of we huren ter plaatse fietsen. Zeker nu de elektrische fiets helemaal is ingeburgerd is een fietsvakantie een heerlijke manier om er even helemaal uit te zijn. Als je kiest voor één van de vele fietsarrangementen dan boek je een compleet pakket met overnachtingen en andere extra’s. Het enige wat je hoeft te doen is naar je startlocatie reizen.

Overnachten in een design hotel

Wil je inspiratie opdoen voor een mooi herfst interieur thuis? Boek een overnachting in een design hotel. Geen kamer is hetzelfde, ze zijn allemaal met smaak ingericht met design meubelen waarvan de kleuren zeer nauwgezet op elkaar zijn afgestemd. Er zijn zelfs hotels waar de woonaccessoires verkocht worden. De kans dat je een bed of een bankstel op de kop tikt is niet zo groot. Maar een mooie lamp of spiegel die je thuis wel aan de muur of het plafond wilt hebben behoort zeker tot de mogelijkheden. Design hotels zijn overigens lang niet altijd de duurdere hotels. Juist kleinere hotels die door enthousiaste eigenaren worden gerund hebben vaak kamers met een smaakvolle inrichting.

Er op uit met de kinderen

Als de kinderen herfstvakantie hebben dan is het natuurlijk leuk om er met het gezin op uit te trekken. Je kunt kiezen voor een dagje weg, maar er zijn ook steeds meer dagattracties waar je kunt overnachten. Dat kan in een pretpark of in een safaripark tussen de wilde dieren. Dat laatste niet letterlijk natuurlijk maar op veilige afstand. Op deze manier ben je vaak ook goedkoper uit dan wanneer je voor meerdere dagen entree betaalt voor een gezin.

Toch de grens over in de herfst

Zonder in het vliegtuig te stappen naar een zonbestemming kun je naar het buitenland in de herfst. Je kunt bijvoorbeeld een verblijf boeken in Limburg. Dan zijn er volop mogelijkheden voor bezoeken aan steden in zowel België als Duitsland. Zelfs een dagje Luxemburg behoort tot de mogelijkheden. Dat kan met de auto maar ook met de trein. Vanuit Maastricht en Heerlen vertrekken rechtstreekse treinen naar de buurlanden. Maak een mooie wandeling in de Ardennen of ga gezellig shoppen in Aken of Mönchengladbach.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.