Arriveer in stijl bij jouw luxe hotel

Gepubliceerd op 26 april 2023 om 12:28

Als je jezelf nu echt eens vorstelijk wil verwennen dan huur je een luxe hotelkamer of beter nog, een mooie suite met jacuzzi in jouw favoriete stad. Maar wat nu als jij met je 15 jaar oude Opeltje komt voorrijden bij de portier van het Hilton, Amstel of Krasnapolsky hotel, euh.. tja, dan staat er toch wel iemand raar te kijken als je de sleutels uit handen geeft voor de valet parking. Dus wil je dat laatste voorkomen, laat je dan in ieder geval de laatste kilometers vorstelijk vervoeren per limousine dan kom je geheel in stijl aanrijden en wordt de loper voor je uitgerold.


Of het ook nog betaalbaar is om met een Limousine gebracht te worden naar jou droombestemming is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw budget, de gekozen limousine en de te rijden afstand. Zo kun je in Amsterdam al een limousine huren vanaf zo’n € 175,00 voor een centrum rit. Het gaat dan wel om een standaard limousine zoals bijvoorbeeld een Lincoln Towncar of een Chrysler 300c Limousine.

Voor een Hummer limousine moet je al snel rekenen op een vanaf prijs van zo’n € 400,00.

Zo zijn er nog tal van redenen waarom jullie ervoor zou kunnen kiezen om je met een limousine naar een luxe hotelkamer te laten vervoeren, denk bijvoorbeeld aan;

  1. Stijl en prestige: Een limousine wordt vaak geassocieerd met stijl en prestige. Het kan dus een statement maken en laten zien dat je iets te vieren hebt of gewoon wilt genieten van een luxueuze ervaring.
  2. Comfort: Een limousine biedt vaak veel comfort en luxe, met lederen bekleding, airconditioning, entertainment systemen en zelfs minibars. Het kan dus een comfortabele manier zijn om te reizen, vooral als je vermoeid bent na een lange reis.
  3. Gemak: Een limousine kan het gemakkelijker maken om van de luchthaven naar het hotel te komen, vooral als je niet bekend bent met de omgeving of als je veel bagage bij je hebt. Een chauffeur kan je ook helpen bij het dragen van je bagage en het navigeren door het verkeer.
  4. Privacy: Als je waarde hecht aan privacy en rust, kan een limousine een ideale manier zijn om jezelf te isoleren van de buitenwereld en te genieten van een rustige, ontspannen reis naar je hotelkamer.
  5. Ervaring: Het huren van een limousine kan op zichzelf al een leuke ervaring zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het kan een gevoel van luxe en exclusiviteit geven dat je niet snel zult vergeten.

Al met al kan het huren van een limousine een manier zijn om jezelf te trakteren op een luxueuze ervaring en te genieten van een comfortabele, stressvrije reis naar je luxe hotelkamer.

Een Limousine of VIP-Bus huren  

Nu zal het niet zo vaak voorkomen dat je met meer dan 2 personen een luxe hotelkamer bezoekt maar business trips naar luxe hotels met collega’s komen regelmatig voor. Maar wat heeft nu de
voorkeur? Een limousine bus en een VIP bus zijn beide luxe vervoersmiddelen, maar er zijn wel enkele verschillen tussen de twee.

Limousine bus

Een limousine bus is een langere versie van een gewone luxe touringcar en heeft vaak extra voorzieningen zoals lederen stoelen, een minibar, airconditioning, en een entertainment systeem. Het interieur van een limousine bus is ontworpen voor luxe en comfort en is geschikt voor grotere groepen passagiers. Limousine bussen zijn ideaal voor bijvoorbeeld feestjes, evenementen of als trouwvervoer.

VIP bus

Een VIP bus daarentegen is meestal een midibus of een touringcar met een luxe interieur. Een VIP bus biedt vaak dezelfde voorzieningen als een limousine bus, zoals comfortabele stoelen, airconditioning, minibar en een entertainment systeem. Het verschil is dat een VIP bus vaak wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden, zoals het vervoeren van directieleden, politici, of artiesten. Een VIP bus kan ook dienen als mobiel kantoor, met bijvoorbeeld wifi, vergadertafels en elektriciteit.

Kortom, terwijl een limousine bus meer gericht is op entertainment en plezier, is een VIP bus meer gericht op zakelijke doeleinden en comfortabel reizen voor belangrijke personen.

Soorten limousines

Er zijn verschillende soorten limousines beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en ontwerpen. Enkele voorbeelden van limousines zijn:

  1. Stretched limousines: Dit zijn de meest voorkomende limousines en hebben een verlengd chassis voor extra ruimte en comfort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen geschikt zijn voor maximaal 16 passagiers in de EU en in de US zijn er wel limousines tot 25 personen.
  2. SUV limousines: Dit zijn limousines die zijn gebouwd op een SUV-chassis. Ze bieden meer binnenruimte en kunnen geschikt zijn voor maximaal 18 passagiers, ook hier telt, in de EU minder groot als de exotische extreme varianten buiten de EU. Dit alles heeft te maken met beperkingen in de wetgeving voor limousines binnen de EU.
  3. Hummer limousines: Dit zijn limousines die zijn gebouwd op een Hummer-chassis. Ze zijn groter dan de gemiddelde limousine en bieden meer ruimte en comfort. Ze kunnen geschikt zijn voor maximaal 16 passagiers.
  4. Exotische limousines: Dit zijn limousines die zijn gebouwd op basis van exotische en high-end voertuigen zoals Rolls Royce, Bentley en Ferrari. Ze zijn geschikt voor kleinere groepen en bieden vaak extra luxe voorzieningen.

Limousines gebouwd of gekentekend binnen de EU kennen na 2008 geen zijdelings geplaatste zitplaatsen meer. Dit omdat het vanaf 2008 niet meer is toegestaan om deze zijdelingse opstelling goedgekeurd te krijgen. Nieuwere limousines in de EU zijn daarom vaak slechts voor 6 passagiers, 2 banken tegenover elkaar, eigenlijk terug zoals het vroeger was.

Het aantal passagiers dat in een limousine kan reizen, hangt af van het type limousine en de grootte ervan. Over het algemeen kunnen limousines variëren van 8 tot 20 passagiers, afhankelijk van de grootte van de limousine en de indeling van de stoelen. Het is altijd verstandig om vooraf te informeren naar de capaciteit van de limousine bij het boeken van het voertuig, zodat je zeker weet dat het geschikt is voor jouw groep.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.