Beleef Amsterdam

Gepubliceerd op 7 april 2020 om 17:12

Heb je een hotel geboekt in Amsterdam? Dan wil je natuurlijk ook weten wat er allemaal te beleven is in onze hoofdstad. Wij hebben voor jou de meest interessante bezienswaardigheden op een rijtje gezet.


Anne Frank Huis

Het Anne Frank huis is echt een must om te bezoeken als je in Amsterdam bent. Dit museum trekt meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar, 90% van de bezoekers komt uit het buitenland. 

In het Achterhuis, welke verborgen zat achter een draaikast, zat Anne Frank samen met haar familie, het gezin van Pels en een kennis van Otto Frank ruim 2 jaar ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier heeft Anne Frank haar wereldberoemde dagboek geschreven. Op 4 augustus 1944 is de schuilplaats door een tip ontdekt door de Duitsers. De familie werd gedeporteerd naar verschillende concentratiekampen. 
Enkel Otto Frank, de vader van Anne, heeft de oorlog overleefd. 

Een indrukwekkend museum waarbij je kan bekijken hoe de familie in oorlogstijd heeft geleefd.

Anne Frank Huis

Rijksmuseum Amsterdam

Dit museum is een van de grootste musea van Amsterdam en is vooral bekend vanwege het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht.
In de meer dan 200 zalen kan je prachtige Nederlandse kunst en werken van onder andere Rembrandt, Vermeer en Hals bewonderen. 

In 2003 is het museum gestart met een ingrijpende verbouwing en restauratie welke 10 jaar lang heeft geduurd. 

Op 13 april 2013 heropende het museum weer. 

Rijksmuseum Amsterdam

Artis

In het hart van Amsterdam vind je deze prachtige historische dierentuin welke is opgericht in 1838.
Het is de oudste dierentuin van Nederland en ontvangt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers

Bij Artis kan je meer dan 550 verschillende diersoorten en meer dan 700 bomen en planten bewonderen.  
Je vindt hier onder meer een aquarium, een planetarium, een zoölogisch museum en Micropia, het enige microben-museum ter wereld. 

Artis Amsterdam

Van Gogh museum

Dit museum, geopend is 1973, is natuurlijk gewijd aan de beroemde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. 
Hier vind je ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van van Gogh. 

Vincent van Gogh was een 19de eeuwse schilder geboren in 1853 in het plaatsje Zundert ( Brabant ).
In 1890 is hij door waarschijnlijk zelfmoord gestorven. 


De weduwe van de broer van van Gogh heeft de schilderijen tentoongesteld waardoor Vincent van Gogh nu een van de beroemdste Nederlandse schilders is. 

Van Gogh Museum

De 9 Straatjes

Wil je echt leuk winkelen? Ga dan naar de pittoreske 9 straatjes. Het zijn de verbindingstraatjes tussen Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en ligt dus midden in de Grachtengordel.

Hier vind je unieke boetiek winkeltjes en originele horeca gelegenheden. In deze schilderachtige straatjes proef je echt de sfeer van het oude Amsterdam.

de 9 Straatjes

de Dam

Een must om te bezoeken tijdens je verblijf in Amsterdam is natuurlijk de Dam. Het is het historische hart van de stad en hier omheen vind je bekende monumenten zoals het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument.

Hier staan vaak vele muzikanten en straatartiesten die bijzondere acts uitvoeren. Ook worden er regelmatig evenementen op de Dam georganiseerd.

de Dam Amsterdam

Rembrandthuis

Dit bijzondere museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van Rembrandt van Rijn. Hij woonde hier samen met zijn vrouw Saskia en later hun zoon Titus.

Rembrandt van Rijn was een 17e eeuwse kunstschilder en is voornamelijk bekend vanwege zijn wereldberoemde meesterwerk; de Nachtwacht. 

In dit museum waan je je in de 17e eeuw. Al het interieur, waaronder Rembrandt's studio, is geheel teruggebracht in de oorspronkelijke staat. 

 

Rembrandthuis

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.