10 x Bizarre items gestolen uit hotels

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 14:10

Uit een Duits onderzoek van Wellness Heaven onder honderden 4- en 5-sterren hotels in Europa, blijkt dat het meest uit 5-sterren hotels wordt gestolen. Handdoeken, badjassen, kledinghangers en pennen zijn het meest gewild maar soms worden gasten ambitieus en worden er ook televisies, toiletbrillen en matrassen meegenomen.

Wellness Heaven heeft zelfs bekeken welke items mensen van verschillende nationaliteiten het meest  mee naar huis namen. Amerikanen en Nederlanders blijken praktisch, met de neiging om dingen mee te nemen zoals kussens, batterijen, toiletpapier en gloeilampen. Duitsers en Britten nemen vaak handdoeken, badjassen, cosmetica en toiletartikelen mee.
Italianen lopen weg met wijnglazen en Zwitserse hotelgasten blijken haardrogers zeer interessant te vinden. Oostenrijkers nemen graag koffiezetapparaten mee en de Fransen gaan voor de flatscreen tv's inclusief afstandsbediening.


Volgens een onderzoek van de boekingswebsite Lastminute.com is 95% van de hotels slachtoffer van diefstal. Het gemiddelde hotel lijdt jaarlijks €5.500 aan diefstal van goederen.


Misschien heb jij na je weekendje weg in een hotel ook wel eens een zeepje of shampoo'tje meegenomen.
Eigenlijk niet zo netjes maar vrij onschuldig.

Sommige hotelgasten maken het echter wel heel bont. Hier de 10 meest bizarre items gestolen uit hotels:


#1 Piano

Uit een hotel in Italië werd de piano uit de lobby gestolen. 
De voormalige algemeen directeur van de Starwood Hotel Group Colin Bennett, herinnerde zich de meest brutale diefstal die hij gedurende bijna 20 jaar in het bedrijf tegenkwam: 'Zodra ik de lobby van het hotel binnenliep', zei hij, 'realiseerde ik me meteen dat er iets ontbrak - maar ik kon mijn vinger er niet op leggen. Het bleek dat drie mensen naar de receptie waren gelopen, gekleed in een overall, de vleugel het hotel uit hadden gereden en de straat uit waren gereden, om nooit meer te worden gezien. '
De piano is nooit teruggevonden.


#2 Tapijt

In een hotel in Las Vegas kwam het personeel erachter dat het tapijt van een hotelkamer van de vloer los was gesneden en was meegenomen.


#3 Matras

In een 5-sterren hotel in Madrid vond een hotelgast het bed blijkbaar wel heel lekker liggen en besloot toen het matras mee te nemen. Volgens verschillende onderzoeken worden er regelmatig matrassen uit hotels gestolen.


#4 Complete badkamer

In een hotel in Berlijn hebben hotelgasten de complete badkamer gestript. Van de regendouche tot de afvoerpijp, alles werd meegenomen.


#5 Mini-bar

De inhoud van een minibar is vaak populair bij gasten om even te genieten van een drankje. Maar een bezoeker van een hotel in Dubai besloot dat hij het complete ding wel graag wou hebben en nam de minibar inclusief inhoud mee naar huis.
Wel knap om dat ongezien langs de receptie te krijgen..


#6 Sauna bankjes

In een hotel in Salzburg, Oostenrijk  heeft een gast alle grenen saunabankjes meegenomen.
Het personeel kwam erachter nadat een gast kwam klagen dat hij niet staand kon ontspannen.


Hoe dit ongezien is gedaan is een raadsel. 


#7 Kamernummers

In het Franklin Hotel in Knightsbridge besloot een hotelgast de kamernummers van de deuren te schroeven en mee te nemen.

Het personeel kwam pas achter de diefstal toen een nieuw ingecheckte gast zijn kamer niet kon vinden.


#8 Beroemd kunstwerk

In het Hong Kong W Hotel werd een kunstwerk van Andy Warhol ter waarde van $ 300.000 gestolen.


#9 Open haard

Een gast die in het beroemde Four Seasons Beverly Wilshire Hotel verbleef zou een hele marmeren open haard hebben meegenomen. Hoe dan?!


#10 De complete kamer!

Misschien wel het meest schaamteloos. Een stel dat verbleef in een American Holiday Inn vroeg specifiek om een ​​kamer bij de parkeerplaats. Vervolgens leegden ze de volledige inhoud van die kamer (bed, meubels etc.) in hun handig geparkeerde verhuisbus.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.