Hotel Corona | Ongelukkige naam of juist publiciteit?

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 23:37

Corona

Voorheen dachten we bij het woord Corona altijd aan het bekende biermerk of aan de Spaanse benaming voor kroon. Nu heeft dit woord ineens een hele andere lading gekregen.

Officieel is de benaming van het virus volgens de WHO SARS-CoV-2 en de naam van de ziekte Covid-19 maar in de volksmond wordt het toch vaak het Coronavirus genoemd.

Bedrijven en mensen die Corona heten kunnen daar dus best last van hebben. 


Het 4-sterren boutique hotel Corona in den Haag ervaart dat toch anders. Het pand is een heuse selfie hot-spot geworden vanwege de naam op de gevel. Ook geeft het hotel aan dat het aantal boekingen niet is gedaald en dat het juist heel goed gaat.


Hotel Corona - Zeist

Het hotel Corona in Zeist krijgt ook de nodige aandacht. Mensen stoppen even voor de gevel om een selfie te maken.

De eigenaresse van het hotel heeft het er niet makkelijk mee. Er worden nare opmerkingen gemaakt over de naam van het hotel en nog erger: er worden gemene dingen gezegd over de eigenaresse zelf omdat ze een Aziatisch uiterlijk heeft en daarom wel "besmet zou zijn met het virus". Zulke opmerkingen komen voornamelijk van een aantal brutale jongeren geeft ze aan.
Zelf vindt ze het wel te ver gaan om hiervoor naar de politie te stappen, zolang het niet verder gaat dan dat maakt ze zich er niet zo druk om. 


Ook geeft de vrouw aan dat ze absoluut niet van plan is de naam van haar hotel te veranderen. 

Bronnen: RTLnieuws.nlAD.nl


Stay Safe!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.