5-sterren hotel insider secrets

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 15:55

Wat komt er in je op als je denkt aan luxe 5-sterrenhotels? De meeste mensen zullen dingen zeggen als persoonlijke service, geen detail dat over het hoofd wordt gezien, premium eetgelegenheden en een plek voor de rijken en beroemdheden. Dat klopt, maar vaak schuilt er nog meer achter deze luxe hotels waar niet iedereen weet van heeft. Lees hier de insider secrets van 5-sterren hotels. 


Extraatjes

Elk goed hotel heeft voordelen en voorzieningen die niet op de webpagina, via socials of ergens anders worden aangekondigd, omdat ze niet willen dat de meeste gasten er gebruik van maken.
Sommige van die extra's die je kunt krijgen zijn champagne op de kamer, gratis ontbijt en kamerupgrades.

Wil je ze vinden? Wees aardig en maak vrienden met het personeel. 
Aangezien de meeste mensen hen boos of met een klacht benaderen, stellen conciërges altijd een gast op prijs die hen aardig behandelt en zal dit beantwoorden met extra's of goede insider informatie.
Er kan geen betere bondgenoot zijn dan de conciërge, vooral als je op vakantie bent!

Beroemdheden mogen soms gratis in 5-sterrenhotels verblijven en hun identiteit wordt privé gehouden

Het is niet ongebruikelijk is dat beroemdheden en influencers gratis verblijven in de hotels van hun keuze voor promotionele doeleinden, vooral als het imago van de persoon overeenkomt met het merk van het hotel. Hotels doen dit in de hoop dat de beroemdheden zelf op social media zullen posten om het hotel te promoten. 5-Sterrenhotels of welk hotel dan ook zullen zelf nooit onthullen wie er bij hen verblijft. Dit is een grote regel en de reden waarom ze hun reputatie verdienen, ze vertrouwen liever op de gasten om zelf te promoten.

De openbare verzoeken en het gedrag van gasten kunnen worden gedocumenteerd

Het hotelpersoneel wil weten wat je leuk vindt en wat je nodig hebt voor een volgende keer dat je terugkomt. Het klinkt misschien eng, maar het is meestal in je voordeel dat het gedrag wordt gedocumenteerd door het hotel. Dit is zodat ze beter kunnen anticiperen op de behoeften en intuïtieve service kunnen bieden die als 5-sterrenniveau wordt beschouwd.
Aan de andere kant, als je je op een ongunstige manier gedraagt, zoals het veroorzaken van een scène over een kleine klacht - kan dat ook worden opgenomen.
Natuurlijk houden hotelmedewerkers alleen de activiteiten van gasten in de lobby, liften, gangen en andere gemeenschappelijke ruimtes bij, niet in de eigen kamer.

Een voormalig directeur van een luxe hotel zei dat het niet ongebruikelijk is dat personeel een Google-zoekopdracht uitvoert om de sociale status, persoonlijkheid en carrière van een hotelgast te achterhalen.
Goed omdat ze zo betere klantenservice kunnen bieden of gewoon een beetje creepy?

Loyaliteit is belangrijk

Terugkerende klanten zullen waarschijnlijk een prettiger verblijf hebben. Als ze je herkennen, werkt dat in je voordeel. Gasten die een langdurige relatie hebben met hun vijfsterrenhotel naar keuze, krijgen meer liefde en extraatjes van het hotelpersoneel. Vijfsterrenhotels zullen altijd meer moeite en aandacht voor detail besteden aan hun trouwe klanten.

Kom je vaker in hetzelfde hotel? Dan zullen je kansen op een gratis upgrade of andere freebies worden vergroot. 

Je geheimen zijn hier veilig

Privacy in een 5-sterren hotel is zeer belangrijk. Wanneer personen met een hoge status in een vijfsterrenhotel verblijven, is het personeel verplicht om hun informatie en verblijfplaats privé te houden. Als de massa zou ontdekken waar beroemdheden en publieke figuren verbleven, zou het hotel ook lijden, omdat het een gebrek aan veiligheid van hun kant zou blootleggen.

Net zoals het betreden van een kamer wanneer het 'niet storen-bordje' aan de deur is gehangen, tegen de wet is, staat het receptiepersoneel van luxe hotels erom bekend zaken geheim te houden.

5-sterren hotels zijn ideaal om te netwerken

Als je voor zaken reist en het geluk hebt om in 5-sterrenhotels te verblijven, kan het verstandig zijn om dat te doen. Dit soort hotels, net als business class vliegen, zitten vol met netwerkmogelijkheden.

De lobby of lounge van een 5-sterrenhotel is de perfecte plek om je te mengen met vreemden, en wie weet wat er uit zou komen! Er zijn eindeloze mogelijkheden, en als je van plan bent je bedrijf te laten groeien, kunnen de hoge kosten van een premium hotel ruimschoots worden gecompenseerd door de mogelijkheden die het biedt.

Prijzen voor penthouse-suites zijn bespreekbaar

De prijs van een penthouse suite, die door het hotel wordt geadverteerd, is vaak een beetje opschepperij en zijn onderhandelbaar. Je zult hiervoor waarschijnlijk met de verkoopafdeling moeten praten zodat ze kunnen zien hoe serieus je bent. Als je 2/3e van de prijs biedt voor een suite, kan het maar zo zijn dat ze hiermee akkoord gaan.  

Laat een reactie achter en deel dit bericht op social media:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.