Maak van jouw slaapkamer een luxe hotelsuite!

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 21:32

Hou je van de hotelkamer stijl en wil je dit gevoel ook thuis beleven? Maak van jouw slaapkamer een luxe hotelsuite door gebruik te maken van deze tips!


1. Hoofdbord

Een hoofdbord achter jouw bed geeft een prachtige look.
Dit kan je natuurlijk gewoon in de winkel kopen maar ook zelf maken is een optie.
De klassieke variant is het gecapitonneerd hoofdbord, zoals op de afbeelding hieronder van de prachtige Gevangen Toren Suite - Vlissingen. Achter een grote boxspring staat dit superchic en luxe.

Besloten zelf creatief te zijn? Zorg dan voor een goede basis zoals een MDF plaat met een goed ophangsysteem. Voor de vulling kun je schuimrubber gebruiken.
Het hoofdbord kun je daarna bekleden met een stof die past bij jouw slaapkamer, let wel op dat je voldoende stof koopt.
Capitonneren is een secuur werkje, dit kost je wel wat tijd. Gelukkig zijn er online genoeg tutorials te vinden die jou daarbij kunnen helpen!


2. Beddengoed & Sprei

Houd bij het uitzoeken van beddengoed rekening met de kleuren die jij gebruikt in je slaapkamer.
Het is zonde wanneer je alle kleuren op elkaar hebt afgestemd en dan voor het gemak je oude, niet bijpassende beddengoed gebruikt.
Ook is het materiaal belangrijk. Satijn geeft natuurlijk al gauw een luxe uitstraling maar een katoenen dekbedovertrek - in de goede kleur en met het juiste design - kan ook al een flink verschil maken.

Om het echt af te maken is een sprei een must. Dan wel de moderne versie natuurlijk, niet het ouderwetse geval wat oma vroeger op het bed had liggen.  
Veel hotels maken nog gebruik van een sprei, niet meer om je warm te houden ( want verwarming ) maar echt voor de looks. 

Neem ter inspiratie bijvoorbeeld Het Hyatt Regency Hotel in Amsterdam. Zij maken gebruik van een kleurige groene sprei welke prachtig past in de stijl van de kamer.


3. Sierkussens

Neem 's ochtends even de tijd om je bed mooi op te maken. Uit onderzoek blijkt dat, wanneer je je bed op hebt gemaakt, je gedurende de dag productiever bent en dat je 's nachts beter slaapt.
Je slaapkamer ziet er netter uit en je hebt die dag weer een taak volbracht, dit zorgt voor een relaxed gevoel.

Een aantal mooie sierkussens op je bed zorgt voor een luxe uitstraling en een glimlach op jouw gezicht. Echt, je wordt er vrolijk van.

Luxury Suites - Amsterdam maakt hier op een subtiele manier gebruik van en creëert hiermee direct een gevoel van luxe. 


4. Fauteuil / bankje

Heb je een ruime slaapkamer? Kies dan voor een mooi bankje aan het voeteneind van het bed, dit staat superchic en romantisch.
Én het kan het heel handig zijn, neem een bankje met opbergruimte zodat je hier de sierkussens van je bed in kan doen. 

Ook bij het 5-sterren hotel Sofitel Legend The Grand - Amsterdam hebben veel kamers een mooie fauteuil aan het voeteneind van het bed. 


5. Gordijnen

Gordijnen zijn belangrijk om de look van de kamer af te maken. Hotels kiezen vaak voor vitrage met daaroverheen zware gordijnen in de stijl van de kamer. 
Hier kun je voor kiezen maar dit is prijzig, kant- en klare gordijnen kunnen dan een uitkomst zijn. 
Vaak zijn deze te lang en het is wel belangrijk dat gordijnen goed op maat zijn.
Ben je geen held op de naaimachine? Je kunt ze ook inkorten met een zoomband, een vliesachtig materiaal dat je in je gordijnen kan strijken, hier komt geen naald en draad aan te pas.

Wees niet bang om kleurige gordijnen te nemen, dit kan juist heel mooi staan! Kijk maar naar de prachtige kamers van Pulitzer - Amsterdam waar roze gordijnen worden gebruikt. 


6. Zitje

Elke hotelkamer heeft een zitje. Vaak zijn het twee comfortabele stoffen stoelen met een bijzettafeltje. Heb jij nog wat ruimte over? Creëer dit dan zelf ook. 

Maak het geheel af door een aantal mooie tijdschriften of een vaas met bloemen op het tafeltje te plaatsen. 

Hotel van Oranje - Noordwijk heeft in deze kamer gekozen voor 2 prachtige stoelen met bijzettafel welke helemaal passen bij de stijl van de kamer. 


7. Accessoires

Door het plaatsen van de juiste accessoires wordt jouw slaapkamer een mooi geheel. Probeer hierbij ook weer in de door jou gekozen stijl te blijven.
Heb je een zachte kamer met lichte kleuren? Kies dan bijvoorbeeld voor een vaas met pluimveren of gouden items.
Ben je voor een industriële look gegaan? Daar passen groene planten en zwarte accessoires dan weer prachtig bij.

Vaak worden in hotels grote accessoires gebruikt. Het Andaz Amsterdam Prinsengracht hotel maakt bijvoorbeeld gebruik van grote, opvallende kunstwerken aan de muur.
Dit kan jij zelf ook toepassen door een grote ingelijste poster of een ander mooi kunstwerk op te hangen. Ook staat het al heel luxe wanneer je lampen met grote kappen op je nachtkastje hebt staan. 

Less is more! Vooral in een slaapkamer is het belangrijk om rust te creëren.


Heb jij je slaapkamer omgebouwd tot luxe hotelsuite? Laat een reactie achter, wij zien heel graag jullie creaties!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.